Løpeglede i nord

Det er et drøyt år siden jeg startet denne bloggen. Den åpnet med et innlegg hvor jeg beskrev min opplevelse av Tromsø Mountain Ultra 50 km (og siste innlegg er fra årets utskeielse). Siden har jeg delt mange gode og mindre gode løpeopplevelser samt en del andre tekster, bl.a. om ledelse og som spaltist i Nordlys. Tusen takk til alle som leser og tusen takk for alle gode tilbakemeldinger.

2014-09-12 Runners World - Thomas K Føre

Fra nå av skal jeg også dele LØPEGLEDE I NORD som en av de faste bloggerne til Runner’s World. Jeg takket nei til dette for et års tid siden da jeg etablerte egen blogg, men har nå bestemt meg for å bidra. Jeg etablerer derfor hashtaggen #Løpegledeinord som et tillegg til Northern Runners egen #ShareTheMovement.

Du finner bloggen her. Første tekst finner du her. Den er dessuten gjengitt nedenfor. God lesning!

Løpeglede,
Thomas K. Føre

Vi ses vel?

Som lidenskapelig løper er det alltid hyggelig å kunne dele løpeopplevelser med andre løpere. I løpet av det siste året har jeg delt mine løpeopplevelser på egen blogg (www.thomaskfore.no). Jeg har blogget om trening og konkurranse, kvantitet og kvalitet, målsetting og måloppnåelse, utprøving av nye øvelser, distanser og produkter, vinnerskalle og løpeglede i mørketid og midnattsol. Jeg er takknemlig for alle gode tilbakemeldinger og ser frem til å dele nye opplevelser med løpere og andre interesserte på Runner’s World-bloggen.

Thomas K. Føre løper i Tromsømarka. Foto: Tor Farstad, iTromsø

Foto: Tor Farstad, iTromsø

I 2010 bestemte jeg meg for å starte med løping igjen. Etter at jeg sluttet å spille fotball på begynnelsen av 1990-tallet, begynte jeg med løping. Jeg stortrivdes med løping som treningsform – det er så enkelt – og kom ned på ca 45 minutter på 10 km. Min personlige rekord var på 44:22 var fra Midnight Sun Marathon i Tromsø i 1995. 15 år senere var den altså moden for å gruses. På asfalt.

Jeg trente bra og debuterte på halvmaraton med tiden 1:44:48 under Oslo Maraton i 2010. Det var ikke før i 2011, etter at jeg etablerte det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no), at målet om ny personlig rekord på 10 km ble nådd: 42:54 på Krokenmila i Tromsøkarusellen. Siden har målet vært å komme under 40 minutter – samt å holde seg under 40 (minutter, ikke år). Det klarte jeg i 2012, 2013 og 2014. Persen er 38:03 fra Krokenmila i går. Og fra nå av går det bare nedover (helgardering).

Med økende treningsmengde og gryende formutvikling over tid har jeg løpt både maraton- og ultraløp. Jeg har heldigvis klart å holde meg skadefri og mener fortsatt – med mine 70 km løping i uka – at jeg holder meg på riktig side av grensen til en supermosjonisttilværelse. Supermosjonister trener da mye, mye, mye mer?

I september ses vi kanskje på Oslo Maraton? Northern Runners vil være representert med flott gjeng blåkledde løpere som skal delta på de ulike distansene. Noen vil kanskje prøve å løpe mila på 37 minutter, andre vil kanskje prøve å komme under 65 minutter. Noen debuterer på halvmaraton, andre på maraton. Jeg skal løpe maraton og forbedre tiden fra debuten på samme arrangement i fjor. I mellomtiden har jeg perset på Midnight Sun Marathon med 3:14:22, så nå er det sub 3:10 som gjelder. Hvordan det går vil du få lese mer om her på bloggen.

Sånn by the way, i oktober deltar jeg på Frankfurt Marathon. Ta gjerne kontakt om du også skal delta!

Løpeglede,
Thomas K. Føre

Om Thomas K. Føre

Thomas K. Føre (f. 1977) er gift tobarnsfar og ivrig løper fra Tromsø. Lever på grensen til en supermosjonisttilværelse i en hektisk hverdag med jobb og familieliv. Hans motto er «Alt med måte», men det er ikke alltid han klarer å leve opp til det. Løper når det passer, av og til når det ikke passer. Systematikken i treningen er det derfor så som så med. Liker å måle og analysere frem- og tilbakegang. Prøver å holde seg skadefri. Trives på asfalt, men også i terrenget – med løpesko eller barfotsko. Tester gjerne løpesko og annet utstyr. Løper maraton og ultraløp og setter seg stadig nye mål. Deler sine gode og dårlige løpeopplevelser på www.thomaskfore.no. Startet det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no) i 2011. Utnevnt som Tromsø kommunes styrerepresentant i stiftelsen Midnight Sun Mararthon. Utdannet siv.ing./MSc i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og i ledende stilling i Tromsø.

Reklame

2 tanker på “Løpeglede i nord

  1. Tilbaketråkk: Topp 3 – september 2014 | Thomas K. Føre

  2. Tilbaketråkk: Takk for meg, medløpere! | Thomas K. Føre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..