Shoebedoo

Løpesko er viktig for en løper. Jeg har i løpet av de siste årene løpt med både Asics, Mizuno, Nike, Salomon, Saucony og Vibram FiveFingers. Tidligere har jeg også løpt i Adidas, Puma og Reebok. Noen merker og modeller passer meg bedre enn andre, og jeg har mine favoritter. Jeg har lyst til å utforske Altra og Hoka.

Mizuno Wave Hayate 1. Kilde: Mizuno.

Mizuno Wave Hayate 1. Kilde: Mizuno.

I går testet jeg for første gang Mizuno Wave Hayate 1 som vil erstatte mine Salomon Speedcross 3 for løping i terrenget. Skoene er betydelig lettere og førsteinntrykket er meget bra.

Shoebedoo er et innlegg som handler om løpesko og som ble publisert på Runner’s World-bloggen 15.09.14.

God lesning!

Løpeglede,
Thomas K. Føre

Shoebedoo

BLANDA DROPS: Something old, something new, something feilkjøpt, something blue. Foto: Thomas K. Føre.

BLANDA DROPS: Something old, something new, something feilkjøpt, something blue. Foto: Thomas K. Føre.

Et par

Et par løpesko er det eneste du trenger for å starte med løping. Det er viktig at skoene er tilpasset deg og dine behov som løper. Søk derfor profesjonell hjelp i tide, så øker du sjansen for å finne et favorittpar samtidig som du reduserer du faren for dårlige løpeopplevelser og ikke minst skader.

Flere par

Flere par løpesko er noe du trenger når du er kommet skikkelig i siget som løper. Hvis du gjør som meg og løper flere ganger i uken, bør du i alle fall vurdere et ekstra par for å avlaste favorittparet. Men legg merke til at du vil begynne å variere treningen mer og løpe på andre underlag. Hmmm… Vil det være behov for flere par?

Enda flere par

Enda flere par løpesko er noe du trenger hvis du gjør som meg, dvs. hvis du løper enda flere ganger i uken, mange flere km enn du noensinne trodde du skulle gjøre da du bare hadde ett par løpesko. Du trenger mange par sko om du løper flere mosjonsløp/konkurranser i måneden gjennom hele året og har lyst til å gjøre det bra på alt fra 1500 m til ultramaraton. Det er kanskje nå du bør søke profesjonell hjelp igjen.

Ingen par?

Egentlig trenger du ikke så mange par. Du klarer deg sikkert med ett par, om gangen. Selv om du løper mye og langt. Egentlig trenger du ikke sko i det hele tatt, men da må du ta det veldig pent og pyntelig i starten. Du trenger forresten heller ikke å løpe. Men hvis du er i stand til det og liker å løpe, vil du trives bedre med flere enn ett par løpesko.

5 over par

Og har du, som meg, over tid fylt på med nye løpesko, har du sikkert flere favorittpar stående klar til innsats. Du har sikkert også noen feilkjøp på samvittigheten, den samme samvittigheten som får deg til å beholde skoene til tross for at du ikke bruker dem. Sannsynligheten er også stor for at noen av skoparene er (over)modne for utskifting. Løpesko varer nemlig ikke evig. Løpesko er ferskvare, har jeg hørt, så det hjelper nok heller ikke å spare favorittparene. Bruk dem flittig mens de er ferske.

Par i hjerter

Hvis du, som meg, finner et nytt favorittpar, og kjenner at du har lyst til å bruke dem til alt, på alle slags underlag og alle slags distanser, vær oppmerksom på at det kan gi dyrekjøpte erfaringer. Skoene er laget for forskjellige bruksområder, og da gjelder det å finne sitt favorittpar i hver «sjanger».

Vegard Ølstad skriver lidenskapelig om Å skille seg med en løpesko – menneskets faktiske beste venn! Jeg tror ikke jeg har det samme nære forholdet til mine løpesko selv om også jeg har problemer med å kvitte meg med både feilkjøpte og utslitte sko.

Men når jeg studerer bildet over av mine egne løpesko, er det nok på tide å kvitte seg med noen. Samt skaffe seg enda flere deilige nye par deilige løpesko!

Shoebedoo,
Thomas K. Føre

Reklame

1 tanke på “Shoebedoo

  1. Tilbaketråkk: These Vagabond Shoes… | Thomas K. Føre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..