Opplev Mørketidsløpet 2015

Nordlys over Tromsø. Fotomontasje: Truls Tiller.

MØRKETIDSLØPET: Nordlys over Tromsø. Fotomontasje: Truls Tiller.

Polar Night Halfmarathon, eller Mørketidsløpet på norsk, er et eksotisk og internasjonalt løpsarrangement i regi av stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM). Løpet går i Tromsø i begynnelsen av januar hvert år og ble arrangert for 11. gang i år. Med 1000 deltakere fra 35 nasjoner er Mørketidsløpet Norges største vinterløp og en stor opplevelse for alle som deltar. 65 % er utenlandske løpere. Neste løp er lørdag 3. januar 2015.

La meg si det med en gang: Løpet går ved 69 grader nord. Visst kan det være surt, visst kan det være glatt, men du kommer ikke hit for å sette pers. Det kan være +7 grader, holkeføre og regn, men det er mer sannsynlig med -7 grader, snøkledde og strødde veier og fortau, og nordlys- og stjerneklart. Det settes opp stemningsskapende fakler langs deler av løypa, og du kan forvente deg mye løpeglede enten du velger halvmaraton, 10 km eller 5 km. Ikke forvent deg goodiebag, masse publikum langs løypa eller ekstraordinær service underveis. Du er din egen herre/dame, men du får selvsagt servert vann og sportsdrikke. Og du får deg en opplevelse for livet. Du skal imidlertid ha høye forventninger til medaljen om den betyr mye for deg:

Flotte medaljer de tre siste årene på Polar Night Halfmarathon/Mørketidsløpet. Foto: Thomas K. Føre.

FLOTTE MEDALJER: Medaljer fra Polar Night Halfmarathon/Mørketidsløpet som pimper opp samlingen din. Foto: Thomas K. Føre, Northern Runners.

Jeg nevnte at dette ikke er løpet for persing. I januar 2014 satte jeg selv pers på halvmaraton (som jeg slo først i september 2014). Løyperekorden for menn innehas av Glenn Thomas Martinsen med sterke 1:10:12 fra 2014. For damer er det Margaretha Baumann med tiden 1:26:05 fra 2009 som har rekorden. På mila er det Simone Raatz (38:16 i 2014) og Emil Lerdahl (33:06 i 2013) som har rekordene.

Under Oslo Maraton hadde MSM stand i Expo-teltet. Jeg håper mange av deltakerne var innom for en prat om Mørketidsløpet og sommerens Midnight Sun Marathon 20. juni 2015.

Thomas K. Føre, styremedlem, og Nils I. Hætta, daglig leder, i stiftelsen Midnight Sun Marathon under Oslo Maraton Expo. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

MSM-STAND: Thomas K. Føre, styremedlem, og Nils I. Hætta, daglig leder, i stiftelsen Midnight Sun Marathon under Oslo Maraton Expo. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

Jeg møtte blogger Carina Ødegård Øglænd i Expo-teltet og vi snakket litt om Polar Night Halfmarathon.

Carina Ødegård Øglænd lar seg lett overtale til å delta på Polar Night Halfmarathon 2015. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

OVERTALT: Carina Ødegård Øglænd lar seg lett overtale til å delta på Polar Night Halfmarathon 2015. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

Carina meldte seg på i dag og det ligger an til ny deltakerrekord også i år. Se gjerne video laget av Stian Saur og undertegnede for snart tre år siden:

Her er et bilde fra start- og målområdet midt på torget i Tromsø sentrum:

Fra start- og målområdet midt i sentrum. Foto: MSM.

Fra start- og målområdet midt i sentrum. Foto: MSM.

Håper vi ses i Tromsø lørdag 3. januar 2015!

Løpeglede i nord,
Thomas K. Føre

Publisert på Runner’s World 21.10.14.

Reklame

2 tanker på “Opplev Mørketidsløpet 2015

  1. Tilbaketråkk: Frankfurte eller se fremover? | Thomas K. Føre

  2. Tilbaketråkk: Skape blest rundt løping | Thomas K. Føre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..