I alle dager

HVEM SKAL UT?: Det er en dag for alt - hvem (hva) skal ut? Shit in, shit out, har jeg hørt. Fotomontasje. Kilde: Internett.

HVEM SKAL UT?: Det er en dag for alt – hvem (hva) skal ut i dag? «Shit in, shit out,» var det noen som sa. Fotomontasje basert på bilder fra ulike kilder.

Ny spalte i Nordlys. Om dager i alle farger og for enhver smak. Denne gang kun publisert på Nordnorsk debatt sine nettsider onsdag 1. april da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hadde tinget «min plass» i papiravisa. Greit nok!

Grip påsken, folkens! Og god lesning!

Mvh
Thomas K. Føre

I alle dager

Thomas K. Føre
thomaskfore.no

«Dager fins i alle farger, også grå» sang Knutsen & Ludvigsen. Du har kanskje opplevd blåmandager, men jeg håper du nyter gule røddager i påsken.

Det finnes dager for enhver smak. Nylig passerte vaffeldagen uten at jeg rakk å varme opp mitt doble vaffeljern. Jeg fikk dessverre ikke smidd et eneste vaffelhjerte. Smoothiedagen fulgte dagen etter. Jeg verken rakk eller drakk den heller.

Jeg pleier å rekke forlovelses-, bryllups-, burs- og morsdager. Farsdager likeså. 6. februar og 17. mai er fine og tradisjonsrike nasjonaldager. Verdens helsedag og verdensdagen for psykisk helse er også viktige dager å markere.

Valentin og Halloween er jeg mer skeptisk til. Åpen dag på lukket avdeling likeså. Dommedag har jeg liten tro på. Jeg har mer tro på at alt kommer for en dag.

Vi har navn på en rekke dager, men hva skal vi egentlig med navnedager? Da er det viktigere med «skifte batteri i røykvarsler»-dagen. Notér deg 1. desember om du ikke allerede har gjort det. Dagen sammenfaller for øvrig med FNs AIDS-dag.

FN har reservert langt over 100 dager til viktige og relevante temaer eller problemstillinger, bl.a. Den internasjonale kvinnedagen, Verdens dag mot barnearbeid, Verdens kreftdag, Verdens tobakksfrie dag, Verdens blodgiverdag, Verdens vanndag, Internasjonal dag for funksjonshemmede, Internasjonal dag for glede og Internasjonal dag for sivil luftfart. Det er en dag for alt. Blant de mer spesielle er kanskje Verdens dag for trekkfugler. Jeg lyktes ikke med å finne en tilsvarende merkedag for løse fugler.

Verdens radiodag er 13. februar (haha, send inn ditt nattønske dagen før Valentinsdagen). Verdens TV-dag er 21. november (dagen etter Verdens filosofidag – noe å tenke på). Internasjonal dag for streaming av serier markeres 17. oktober.

Verdens toalettdag? Jepp, det er ramme alvor. World Toilet Day markerer at en tredjedel av alle mennesker ikke har tilgang til tilfredsstillende sanitære forhold. Les mer på worldtoilet.org.

Du kan altså velge å markere noe fint og betydningsfullt hver eneste dag, men det spørs om det er dager nok i året til å rekke over alle. Noen dager er talte, men de fleste fyker forbi uten at vi rekker å telle dem. Dagen derpå er kanskje blant dem vi unnlater å telle våre skyldnere.

Med Palmesøndag vel overstått, er du nå eslet til å nyte Herrens glade palmeoljedager. Inntil det som vanlig skjærer seg på torsdag. Fredag blir som vanlig lang, lørdag blir det lam.

«Opp til gleder, opp til sorger» sang de nevnte herrer til stril og tromsøværing. Grip dagen!

Heia TIL og fortsatt god påske!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..