Alternativt Nord-Norge

Prinsesse Märtha Louise. Foto: Ernst Vikne (via Wikimedia Commons)

Prinsesse Märtha Louise. Foto: Ernst Vikne (via Wikimedia Commons)

Etter å ha sett en TV-reportasje om prinsesse Märtha ble jeg inspirert til å se litt inn i krystallkula. Det endte opp med bidrag nr 13!? som spaltist i Nordlys og beskrivelsen av hverdagen i et alternativt Nord-Norge. At det sammenfalt med Alternativmessa i Tromsø er nesten ikke til å tro!

Det er ikke meningen å tarotta på alle som tror på en alternativ verden, men mulig jeg likevel må be om englevakt etter dette innlegget.

Spalten ble publisert i papiravisen lørdag 25. oktober 2014 og finnes digitalt her.

God lesning!

Alternativt Nord-Norge
Thomas K. Føre
http://www.thomaskfore.no

Alternativmessa går av kosteskaftet på Scandic Tromsø i helga. Tenk om du i morgen våkner opp til et helt alternativt Nord-Norge:

Barna heter Gabriel, Mikael, Rafael, Joralf, Gandalf eller Angelica. De fleste er tvillinger eller jomfruer, har energi av en annen verden og går på engleskolen. Det viktigste faget er overnaturlig nok religion, livssyn og engletikk. I matematikken er numerologi pensum. I norsk går det mest i håndlesing og automatskrift. På muntlig eksamen gir tungetale og troll i ord bestått, og sensoren bruker sin sjette sans til å gi karakter.

I friminuttene hopper barna paradis, leker stiv heks eller lager engler i sneen. Alle guttene drømmer om å bli fotballprofeter i Engeland, mens de mest forf-engelige jentene drømmer om indigofarget aura og en spirituell karriere i Los Angeles. Frafallet i den videregående skolen er til å ta og føle på.

Ungdommen, de som kom seg gjennom skolen, går på UiT – Norges astrologiske universitet. De tar studiepoeng i overtro og andre pseudovitenskapelige fag. Alle fagene er veldig intuitive. For eksempel er en bachelor i dyretolking nettbasert og uten praksiskrav.

Mamma jobber med alternativ energi i det regionale kraftselskapet Kraft & Okkultur. Pappa jobber som healansjournalist i Nordlys. På jobb drikker ingen lenger kaffe. Kaffemaskinene serverer kun grut. I spåkopper. På grunn av de mange varme hendene i landsdelen er gjennomsnittstemperaturen høyere, og vi tilbringer derfor mer av fritiden utsvevende i overnaturen.

UNN reduserer ventelistene med unani og fjernhealing. Tromsø kommune fjernbrøyter og fjernstrør veiene, til glede og nytte for Nobina og andre klarholkesynte. Rødbanken skifter farge i takt med Ishavskatedralen. Sjakk-OL er i balanse og harmoni tross røde skjebnetall.

Fredager tørker vi englestøv, tar den ukentlige husrensen og tenner stearinlys i alle vindus-karma. Vi ser på fjernsynsk, stemmer ut idoler og talenter med evner utenom det vanlige og kommenterer via et sosialt medium: Ghostbook.

Lørdager oppsøker vi bondens marked. På teletorget. Der kjøper vi vær-, steinbukk- og tyrekjøtt til minst kroner 32,90 per minutt av ikke demon-strerende bønder. Vi kjøper også andeler i kornsirkler. I teletorghuken kjøper vi ferske reiki.

Søndager leser vi av linjene inni hånda om det er verdt å gå på TIL-kamp. Dersom vi bare finner smerte i høyre, leter vi etter glede i venstre. Alternativt finner vi det vi leter etter mellom linjene…

Og sånn går no dagan. Men fra spøkelser til alvor. Det er mulig det er mer mellom himmel og jord enn vi kan fornemme. Heldigvis er det opp til deg å tro akkurat hva du vil.

Ha en fortsatt fin lørdag!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..