Tour de Bergen

Så har det seg slik at man skal være i Bergen i tre dager i forbindelse med jobb. Baggen er stappet full av løpeklær og -sko, og undertegnede er klar for de tre etappene i Tour de Bergen (Northern Runners Go West edition).

Etappe 1: Prolog og Sprint, fristil

Første etappe blir etter ankomst Radisson Blu Hotel Norge tirsdag ettermiddag/kveld. Satser på rolig oppvarming (prolog), med noen stigningsløp og noen sugende intervaller, kanskje rundt Store Lungegårdsvatnet hvis jeg finner frem dit og det er lys der. Det blir kanskje ikke sprint, heller noen litt lengre drag, men om jeg får andre løpere på radaren, kan det bli en form for jaktstart. Avslutter med rolig nedløping og fem stigningsløp a la Marius Bakken.

Etappe 2: Fellesstart, klassisk

Andre etappe blir onsdag ettermiddag fra hotellet. Håper at flere har lyst til å møte opp til fellesstart kl 18 med Northern Runners. Det vil være rolig løping i ca en time (ca ei mil). Kanskje vi kan legge turen opp svingene til Fløyfjellet?

Etter dette vil jeg fortsette videre inntil en times tid, gjerne i et noe høyere tempo. Heng med dere som har lyst og anledning. Med godt oppmøte vil det kanskje kunne være grunnlag for en NR-avdeling i Bergen.

Etappe 3: Finale (Monsterbakken), fristil

STOLTZEN: Har aldri gått opp Stoltzekleiven, men av skiltet å bedømme, ser det ganske flatt ut til venstre. Kilde: BA.

STOLTZEN: Har aldri gått opp Stoltzekleiven, men av skiltet å bedømme, ser det ganske flatt ut til venstre. Kilde: BA.

På tredje og siste etappe torsdag ettermiddag er det monsterbakken Stoltzekleiven som skal forseres med en kollega. Med melkesyre opp til ørene går ferden visstnok videre til Fløyen. Det blir en fin avslutning på touren.

Jeg forlater Tromsøs -12 grader for Bergens +6 grader og anmoder tynt om oppholdsvær frem til fredag ettermiddag! Regn eller ikke regn, regn med løpeglede!

Løpeglede i… vest – husk refleksvest!
Thomas K. Føre

PS! Publisert på Runner’s World-bloggen 13.01.15.

5 tanker på “Tour de Bergen

  1. Det er lys rundt deler av Lungårdsvannet – kan være en del vind, var i alle fall ganske friskt når jeg kjørte intervaller der i går sammen med en gruppe fra Løplabbet :)
    Jeg er med på onsdag – stiller utenfor hotellet kl 18:00 med NR refleksvest!
    Stoltzen er herlig og full av melkesyre. Husk at det ikke er lys, så ta evt med hodelykt eller gjennomfør litt tidligere på ettermiddagen!
    Velkommen til vind og nedbør i Bergen-by! Vi løpes!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Topp 3 – januar 2015 | Thomas K. Føre

  3. Tilbaketråkk: Balsfjord eller Barcelona? | Thomas K. Føre

  4. Tilbaketråkk: Nytt år, nye muligheter | Thomas K. Føre

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..